Dette er HAN-porten

Ønsker du detaljert informasjon om strømforbruket ditt? Vil du styre strømforbruket ditt bedre? Da kan det være en idé å bestille åpning av HAN-porten på strømmåleren din.

HAN står for «Home Area Network» og er en egen fysisk utgang på AMS-måleren – den nye automatiske strømmåleren i sikringsskapet

Data fra HAN-porten kan brukes til å optimalisere løsninger for smarthjem eller følge opp eget forbruk. Informasjonen fra HAN-porten gir deg for eksempel muligheten til å koble til systemer som igjen kobler ut såkalte trege laster i perioder med høy effekt. Det kan være varmekabler og varmtvannstanken, som kan kobles ut i et par timer midt på dagen uten at du merker det. Men for å kunne bruke smart energistyring optimalt bør du åpne HAN-porten.

Stannum AS har innstallert Aidon sine AMS-målere siden 2017 og alle nye målere som blir satt inn er Aidon-måler. Brukerveiledning til måleren finner du her.

HAN-porten gir deg tilgang til nyttig data

Porten er i utgangspunktet stengt av, og du må selv gi nettselskapet beskjed om du ønsker å åpne den. Tjenesten koster ingenting.

Bestill åpning av HAN-port ved å sende en mail til post@stannum.no, oppgi målernummer og anleggsadresse.

Husk at det bare er du som kan lese av dataen fra HAN-porten, det er din eiendom. Nettselskapet eller en eventuell tredjepart får ikke tilgang til dataene uten at det først er avtalt med deg.

Når du har bestilt åpning av HAN-porten overtar du selv ansvaret for at ingen uvedkommende skal få informasjon om ditt strømforbruk via HAN-porten.