Dette er HAN-porten

Ønsker du detaljert informasjon om strømforbruket ditt? Vil du styre strømforbruket ditt bedre? Da kan det være en idé å åpne HAN-porten på strømmåleren din.

HAN står for «Home Area Network» og er en egen fysisk utgang på AMS-måleren – den nye automatiske strømmåleren i sikringsskapet

Data fra HAN-porten kan brukes til å optimalisere løsninger for smarthjem eller følge opp eget forbruk. Informasjonen fra HAN-porten gir deg for eksempel muligheten til å koble til systemer som igjen kobler ut såkalte trege laster i perioder med høy effekt. Det kan være varmekabler og varmtvannstanken, som kan kobles ut i et par timer midt på dagen uten at du merker det. 

HAN-porten gir deg tilgang til nyttig data!

Åpne eller stenge HAN-port

Som privatperson kan du selv åpne og stenge HAN-port via Min side - Ekstern nettside 

  • Logg deg inn med brukernavn og passord, klikk på åpne/stenge HAN-port
  • Verifiser med BankID
  • I løpet av noen minutter vil HAN-porten være aktivert

Husk at det bare er du som kan lese av dataen fra HAN-porten, det er din eiendom. Nettselskapet eller en eventuell tredjepart får ikke tilgang til dataene uten at det først er avtalt med deg.

Når du har bestilt åpning av HAN-porten overtar du selv ansvaret for at ingen uvedkommende skal få informasjon om ditt strømforbruk via HAN-porten. Vi oppfordrer til å låse av sikringsskap eller der AMS-måler er montert.